Abonneer je gratis op Techzine!

Van nVidia worden tegenwoordig bijna dagelijks driver-updates verwacht. Er worden wekelijks spellen gereleast, en SLI-ondersteuning is dan vaak gewenst. nVidia liet ons tot dusver meer dan een maand zitten met DiRT 2. Gelukkig heeft nVidia nu in hun nieuwe drivers SLI-support voor de nieuwe game meegenomen.

De nieuwste drivers, die vorige week al op Techzine te downloaden waren, krijgen het versie nummer 196.21 mee. De driver heeft nu het betástadium verlaten en heeft de WHQL-certificering meegekregen.
Met de eerste DirectX11-game had AMD al een stap voor op nVidia, maar uiteraard is het spel ook prima te spelen in DirectX9-modus. Wanneer het spel gepeeld word op DirectX9 modus, mis je wel de speciale DirectX11-features zoals Advanced Lightning, Tesselation, SSAO en Shader Model 5.0.

Uiteraard zal de toevoeging voor SLI-support een grote prestatiewinst met zich mee brengen wanneer er een SLI-opstelling is gerealiseerd met meerdere nVidia-kaarten. FudZilla zocht de prestatiewinst voor ons uit, en kwam tot de conclusie dat een prestatiewinst van 89 procent te verwachten is.

Zoals te zien, een framerate van bijna 100 FPS met een GTX295-kaart. De prestatieverbetering in deze setting is 82 procent.

We wachten uiteraard op de 89 procent prestatie verbetering die we verwachten. Die gaan we alleen zien als de resolutie nog wat omhooggeschroeft wordt naar 2560×1600 pixels.

Zoals te zien, waar 37,3 FPS door sommigen bestempeld word als ‘moeilijk speelbaar’, kunnen we dat niet zeggen van de nette 70,2 FPS die overblijft na de driver update.

Gelukkig worden de geruchten over de prestatieverbetering ook waargemaakt. Wanneer je ook gebruik wil maken van de driver is deze hier te downloaden. Daar is overigens ook te vinden wat er nog meer nieuw is in de driver-update van het groene kamp.

De afbeeldingen/benchmarks zijn afkomstig van FudZilla.com