Abonneer je gratis op Techzine!

De director of programming van Xbox Live, Larry Hryb, zag afgelopen weekend zijn Xbox Live profiel in verkeerde handen vallen. Later bleek dat een tiener van de website Lightzz.com achter de aanval zat.

Hryb, die deel uitmaakte van een kernteam achter de lancering van de Xbox 360, is ook bekend van zijn regelmatige podcasts en een uitgebreide blog op zijn website. Zo maakt hij zich onder de naam "Major Nelson" al enkele jaren hard tegen cheaters en hackers.


Lightzz.com heeft aangegeven verantwoordelijk te zijn voor het hacken van het Xbox Live profiel van Hryb en heeft ook enkele berichten onder zijn naam geplaatst. Als bewijs heeft de hacker een video op YouTube geplaatst. De video is inmiddels weer verwijderd van YouTube en is alleen nog te zien op de website van de hacker zelf. De hacker van Lightzz.com biedt zijn diensten in het openbaar aan, voor een prijs van 60 dollar hackt hij naar eigen zeggen een Xbox Live-account naar keuze.

Hryb heeft inmiddels tegenover de website Kotaku laten weten dat hij weer de volledige controle heeft over zijn account, een supportteam van Microsoft heeft het probleem opgelost. Microsoft is op het moment de zaak aan het onderzoeken en stelt vast dat het gaat om een persoonlijke aanval op Larry Hryb. Of het puur geluk was dat deze tiener het XBox Live account van Hryb heeft gehackt of dat we nog meer soortgelijke acties kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Het is in elk geval geen goede reclame voor het Xbox Live.