Abonneer je gratis op Techzine!

Of er leven is op andere planeten is nog altijd een vraag voor veel astronomen, maar de Cassini-sonde heeft nu op een maan van Saturnus het beroemde spelfiguur Pac-man ontdekt.

De maan Mimas heeft een doorsnede van ongeveer 400 km en zweeft om de planeet Saturnus. De Cassini-sonde deed een meting van de oppervlaktetemperatuur van Mimas en kwam met een opmerkelijke foto. Op de foto is namelijk een vorm te zien die verdacht veel weg heeft van Pac-man. Om de vergelijking compleet te maken lijkt de Pac-man ook nog eens de krater op de maan te zien als een lekker hapje. Dankzij deze ‘Herschel Crater’ wordt de maan ook wel eens vergeleken met de Death Star uit de filmreeks Star Wars.


Wetenschappers van de NASA, de ESA en ASI hebben niet echt een verklaring voor de opmerkelijke temperatuurfoto, mogelijk ligt het aan de grote verschil in structuur van oppervlaktematerialen. Volgens de wetenschappers is het aannemelijk dat de krater en hetgene dat de krater veroorzaak een grote invloed heeft gehad op de omstandigheden van grote delen van de maan.