AMD komt met nieuwe reeks processoren

Abonneer je gratis op Techzine!

Ze zijn al onderweg: de nieuwe processoren van AMD. Echte verrassingen zitten er niet tussen, maar voor diegenen die opzoek zijn naar een betaalbare, doch snelle processor, kunnen wellicht hun slag slaan.

Sargas

Als eerste wordt er een nieuwe Sempron 145 gelanceerd. Met een kloksnelheid van 2,8 GHz en een prijs van slechts 35 euro wordt dit de nieuwe budgetprocessor van AMD. De Sempron is gebaseerd op AMD’s Sargas single-core-architectuur.

Callisto

Voor diegenen die meer prestaties zoeken, komt AMD met de Phenom II X2 560 Black Edition. De Callisto X2-processor heeft, zoals de naam al doet vermoeden, twee kernen met een verstelbare multiplier. Draaiend op 3,3 GHz en met een L1-cache van 1 MB en een L3-cache van 6 MB wordt het de snelste dualcore-processor van AMD. Voor ongeveer 100 euro moet de chip binnenkort verkrijgbaar zijn.

Rana

Nummer drie op ons lijstje is een triple-core Athlon II X3 450 voorzien van 1,5 MB L2-cache en geen L3-cache. Voor 86 euro krijg je een drietal kernen die draaien op 3,2 GHz. Codenaam voor de deze processor is Rana.

Thuban

Er zou ook nog een nieuwe zeskernige processor moeten komen gebaseerd op de Thuban-core. De processor zou typeaanduiding 1075T moeten krijgen en op 3,0 GHz draaien. De prijs is vooralsnog onbekend.