Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwste smartphone van Blackberry, die net 2 weken in de winkel is verschenen in de Verenigde Staten, lijkt nu al te zijn geflopt. In de eerste 2 weken werden er slechts 150.000 van verkocht. Hierdoor besloot Blackberry nu de prijs te halveren.

De prijs van de Torch staat nu op 99 dollar bij een 2 jarig AT&T contract. Het toestel is voor Blackberry zeker vernieuwend te noemen, maar in vergelijking tot de concurrentie is het meer een beetje inlopen en niet zozeer verbeteren.

Het nieuwe toestel beschikt over een touchscreen en toetsenbord, er draait een nieuwe versie op van het Blackberry besturingssysteem, namelijk versie 6. Deze versie beschikt nu over een browser die gebaseerd is op de Webkit engine net als de browsers van de iPhone en Android toestellen. Ook is de interface op diverse punten aangepast en verbeterd en is zoeken nog makkelijker geworden.

Allemaal functies die in de iPhone en Android toestellen al lange tijd aanwezig zijn, echter mist de Blackberry nog steeds een lading functies en is de schermresolutie niet wat die moet zijn. Deze is simpelweg te laag ten opzichte van de concurrentie. De Torch kan dus eigenlijk alleen nog een groot succes worden onder bestaande Blackberry klanten die verliefd zijn op dat platform en willen upgraden.