Abonneer je gratis op Techzine!

Apple houdt op 1 september zijn jaarlijkse muziek evenement, niet zoals het muziekfeest op het plein van de Tros. Apple houdt elk jaar in september een speciaal muziekevenement voor de nieuwe iPods. Ook dit jaar zullen er wel een paar nieuwe iPods gepresenteerd worden.

Er hangt deze keer ook weer een thema aan het evenement, het thema is entertainment, wat een indirecte link kan zijn naar meer dan alleen iPods. Voorlopig zijn er nog alleen geruchten over wat Apple precies gaat presenteren maar als we de geruchten moeten geloven dan kunnen we een nieuwe streamingdienst binnen iTunes verwachten, deze dienst moet gaan concurreren met het snel groeiende Spotify, Spotify is echter voornamelijk heel groot in Europa, in de VS heeft Spotify nog geen noemenswaardig marktaandeel weten te veroveren.

Ook gaan er veel geruchten over een nieuwe Apple TV. De vorige versie is alweer enigszins gedateerd en een nieuwe Apple TV die draait op iOS 4 en toegang krijgt tot de appstore zou helemaal geen gek idee zijn. Google heeft begin dit jaar ook Android voor de televisie aangekondigd en om de een of andere reden blijven Google en Apple elkaar opzoeken met iOs en Android producten.

Goed meer dan afwachten kunnen we niet, voor alle Apple fanatiekelingen wordt 1 september misschien wel weer een hele mooie dag. We zullen het zien.