Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft gisteren een eerste development versie van Chrome 7 vrijgegeven. Momenteel is de laatste stabiele Chrome versie nog steeds Chrome 5.x, er is al wel geruime tijd een beta beschikbaar van Chrome 6, deze versie zal binnenkort echter stabiel gaan worden en verspreidt onder alle gebruikers van Chrome 5. Zover is het echter nog niet, de aandacht gaat nu uit naar Chrome 7

Deze week is de nieuwe Chrome Web Store voor ChromeOS en de Chrome browser beschikbaar geworden. Vanaf Chrome versie 7 moeten de applicaties uit deze store ook daadwerkelijk volledig ondersteund gaan worden.

De versie die nu is verschenen, 7.0.503.0, is niet zo heel verschillend van de laatste Chrome 6 beta maar dit zal op korte termijn wel gaan veranderen. Naast de ondersteuning voor de Web Apps zullen ook de synchronisatie opties flink verbeterd en uitgebreid gaan worden. Straks moet je naast bladwijzers, ook wachtwoorden en tabbladen kunnen synchroniseren.

Google heeft eerder verklaard dat ze het ontwikkeltempo van de Chrome browser flink willen opschroeven, waarschijnlijk heeft dit iets te maken met de ontwikkeling van ChromeOS. De release van ChromeOS staat gepland voor dit najaar, als we de geruchten mogen geloven wordt dit eind oktober, dat zou dus betekenen dat Chrome 7 ook klaar moet zijn eind oktober.

Hiermee hoeven de gebruikers die altijd de development versies installeren niet lang te wennen aan Chrome versie 7 want naar verluidt zal de eerste development versie van Chrome 8 al eind september gaan verschijnen. Wat Google’s plannen daarmee zijn is nog even afwachten. Voor degene die Chrome 7 willen downloaden voor Windows, Linux of Mac OS X kunnen hier terecht!