1 min

Tags in dit artikel

, ,

HTC zou van plan zijn een eigen market te gaan uitbrengen, zo meldt de krant The Financial Times. In deze market is het mogelijk om content en applicaties te kopen.

De applicaties zullen niet alleen op Android aangeboden worden, ook Windows Phone 7 zal bij deze market betrokken worden. HTC probeert zo veel mogelijk te differentiëren van andere telefoonfabrikanten die ook bezig zijn met Android of Windows Phone 7. Een maand geleden had Acer ook al aangekondigd bezig te zijn met een nieuwe appstore.

Een jaar geleden was HTC nog een van de weinige telefoonfabrikanten die al Android-toestellen maakte. Dat dat een goeie zet was, is wel te merken aan de cijfers die het bedrijf boekte. In vergelijking met een jaar geleden is de omzet verdubbeld naar een bedrag van 2,51 miljard dollar. HTC huurt op dit moment contenteditors in, die vanuit Taiwan aan het werk gaan. Later is HTC van plan dit team uit te breiden tot zo’n 100 mensen, op verschillende plaatsen.

HTC-directeur Peter Chou heeft in het verleden gezegd dat hij weinig zag in het ontwikkelen van een eigen appstore. "Het is niet genoeg om slechts een laagje over het besturingssysteem te maken, we moeten tot op het bot gaan," zo zei hij tegen de Financial Times.