Abonneer je gratis op Techzine!

HTC heeft een nieuwe patent aangevraagt waarop het lijkt dat zij toch bezig zijn met een tablet, het bedrijf ontkende eerder dat zij met een tablet bezig waren. Het patent is ingediend onder de naam HTC Scribe en lijkt toch echt een tablet te zijn, het besturingssysteem van het apparaat is helaas nog onduidelijk.

HTC lijkt een van de laatste te zijn die met een tablet gaat komen, eerder had een van de topmannen van HTC al gezegd nog niet van plan te zijn een tablet te gaan produceren. Maar uit de patent-aanvraag blijkt nu toch echt dat de fabrikant ermee bezig is, volgens een aantal geruchten zal de HTC Scribe draaien op een Nvidia Tegra 2 processor en 2GB intern geheugen, ook zal de tablet voorzien zijn van een multi-touch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Uiteraard zal er ondersteuning zijn voor Wifi en optioneel voor 3G, de tablet biedt een totale opslagcapaciteit van 32GB.

Zoals al gezegd is het nog niet bekend op welk besturingssysteem de tablet gaat draaien, ook heeft HTC zelf nog niets bevestigd. Volgens de verwachtingen zal de tablet hoogst waarschijnlijk gaan draaien op Android omdat de telefoonfabrikant daar al enorm veel ervaring mee heeft. Een maand geleden gingen er ook geruchten dat HTC bezig zou zijn met een tablet voorzien van Chrome OS, ook dit behoort nog zeker tot de mogelijkheden. De grote vraag is dus wanneer er meer informatie uit lekt of HTC zelf met een aankondiging komt. Wellicht volgende week op de CES!