Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens telecomaanbieders KPN en Vodafone is het niet nodig om de kosten van mobiel internet te verhogen. Volgens T-Mobile is dit echter wel het geval na de investeringen die zij recent deden in hun netwerk.

Volgens KPN en Vodafone ligt het vooral aan de aanpak. Waar T-Mobile zich vooral richt op bundels met onbeperkt internet, bieden KPN en Vodafone nu internetbundels aan met een limiet van 1000 MB. Dit is volgens de aanbieder voldoende voor 95 procent van de gebruikers. De overige vijf procent zal incidenteel wat meer moeten betalen voor hun overschrijding.

"Het is niet meer eerlijk om aan iedereen hetzelfde bedrag te vragen voor onbeperkt internet. Het zal in de toekomst meer aan de hand van verbruik gaan" voorspelt KPN. "Nu compenseert de gemiddelde gebruiker de extreme gebruiker en wordt de extreme gebruiker boos als de snelheid omlaag gaat omdat ze te veel verbruiken. Deze manier van in rekening brengen gaat op termijn niet op. Mensen moeten betalen voor wat ze verbruiken en moeten de mogelijkheid krijgen verschillende bundels te kiezen." Aldus KPN. Vodafone is het volledig eens met de uitspraken van haar concurrent en vindt ook dat haar gebruikers moeten gaan betalen voor wat zij verbruiken.