Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft tijdens het ontwikkelen van de iPhone 4 destijds ook een 64GB prototype laten maken. Dit model is echter nooit op de markt verschenen, de ‘grootste’ iPhone 4 die je kan kopen is de 32GB variant. Waarom Apple er destijds voor gekozen heeft om dit model niet op de markt te brengen is onduidelijk, waarschijnlijk heeft het te maken met de prijs.

De belangrijkste vraag is misschien wel of dit nou echt of nep is. In elk geval lijkt het erop dat er een 64GB versie bestaat, wie gaat er nou de tijd en moeite nemen om een iPhone 4 uit elkaar te halen en er 32GB bij te prikken. We gaan er dus maar vanuit dat er inderdaad een prototype bestaat, wellicht zelfs wel meer dan één.

Maar waarom is deze versie nooit in de winkel gekomen? De meest voor de hand liggende reden is wellicht de geheugenprijs. De extra opslagcapaciteit moet ook weer betaald worden en met 32GB zou je in principe voldoende capaciteit moeten hebben. Hoeveel vraag zou er zijn naar een 64GB variant? Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar wellicht dat dacht Apple er te weinig te kunnen verkopen. Technisch is het in elk geval gewoon mogelijk, kijk maar naar de iPad die ook in een 64GB versie verschenen is in dezelfde periode.

Wellicht dat Apple de 64GB iPhone 4 wel heeft geschrapt om voldoende geheugen op voorraad te hebben om de iPads mee te voorzien, wie zal het zeggen. We hoeven er in dit stadium in elk geval niet meer op te rekenen dat er nog een iPhone 4 gaat komen met 64GB. Deze zomer wordt de iPhone 5 alweer verwacht en ook daarover gaan al voldoende geruchten. Wellicht dat die wel in een 64GB variant op de markt gaat komen?