Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens twee anonieme bronnen van Businessweek zal in de volgende update van Windows Phone 7 ondersteuning zitten voor de NFC chip. Ook Microsoft gaat dus ondersteuning bieden voor mobiel betalen, of ook Microsoft zijn eigen betaalplatform gaat ontwikkelen of zich zal aansluiten bij een ander initiatief is vooralsnog onduidelijk.

Volgens Businessweeks bronnen zouden er dit jaar nog Windows Phone toestellen uitkomen waarin de NFC chip is verwerkt. Microsoft heeft in elk geval al 14 patenten laten vastleggen met betrekking tot NFC waardoor ook deze techniek onderwerp van patentrechtszaken zou kunnen worden.

Naar schatting zal er in 2014 voor 245 miljard aan mobiele transacties plaats vinden waar dat in 2010 pas 32 miljard was.

Afgelopen maandag schreven we al over de implementatie van NFC in Google Android. Google is een samenwerking aangegaan met Mastercard en de Citigroup-bank om hun betaalplatform goed van de grond te krijgen.

In elk geval zijn nu alle mobiele besturingssysteem over op NFC en gaan ze het allemaal ondersteunen. Volgens de geruchten is ook Apple bezig met een NFC variant in combinatie met iTunes en zullen ook alle toekomstige Blackberry’s voorzien worden van een NFC chip.