Door een bug in het Android Developer Console van Google is het voor een groot aantal ontwikkelaars niet mogelijk om hun applicatie te updaten. Berichten van dit probleem stroomde afgelopen weekend binnen op het Android Help Forum.

Zo meld een ontwikkelaar dat de dienst ten tijde van schrijven al achttien uur offline is en hij graag een nieuwe versie van zijn applicatie aan wil bieden. Ook meld de ontwikkelaar dat hij inmiddels al klachten heeft ontvangen en dat hij vanwege dit probleem zijn afspraken niet na kan komen. De foutmelding geeft aan dat de "Application list" leeg is en de gebruiker het op een ander moment nogmaals moet proberen.

Een aantal ontwikkelaars spreekt duidelijk haar ongenoegen uit over de medewerkers van Google. Volgens een ontwikkelaar is het probleem al drie dagen geleden aangekaart maar is er nog niet op gereageerd vanuit Google. De bug zorgt er voor dat een deel van de ontwikkelaars geen updates kan doorvoeren en daardoor mogelijk omzet misloopt. Google heeft de bug nog niet officieel erkent. Mogelijk gebeurt dit vanmiddag als ze in de Verenigde Staten weer aan het werk gaan.