Abonneer je gratis op Techzine!

Aan de op mars van het spel Angry Birds lijkt voorlopig geen einde te komen. Het immens populaire spel zal nu ook speelbaar zijn vanuit de browser. Het spel bevind zich nog wel in de beta-fase maar kent al wel een paar speciale "browser-levels."

Dit heeft Peter Vesterbecka, de CEO van ontwikkelstudio Rovio gisteren bekend gemaakt op het Google I/O event. Daar lichtte Vesterbecka het uitblijven van de browserversie toe met de woorden dat de game niet eerder omgezet kon worden naar een browser-versie. "We wilden geen compromis sluiten op het gebied van prestatie." Volgens ontwikkelstudio Rovio is de browser-versie nu wel mogelijk omdat Chrome de laatste jaren aanzienlijk sneller is geworden.

Veel van de levels zijn overgenomen uit voorgaande versies. Echter zijn er ook verschillende nieuwe levels. De Chrome Dimension heeft namelijk zijn intrede gedaan. Deze "Chrome Dimension" is alleen te vinden in de browser-versie en kent levels die zijn geïnspireerd op het Chrome-logo. Daarnaast heeft Rovio ook premium levels op de planning staan. Deze levels kunnen in het spel zelf aangekocht worden en Google heeft laten weten dat ontwikkelaars 95 procent van de opbrengsten uit de Chrome Web Store zelf mogen houden.