Abonneer je gratis op Techzine!

InFocus introduceert een nieuwe tablet genaamd de Monodopad. Dit is echter wel een hele vreemde tablet omdat het een schermdiagonaal heeft van 55 inch wat omgerekend maar liefst 140cm is. Volgens InFocus mag dit apparaat gewoon een tablet worden genoemd omdat hij is uitgerust met touchscreen en ingebouwde computeronderdelen.

Het 55 inch scherm van de Mondopad zal om te beginnen Full-HD ondersteunen, een multitouchfunctionaliteit bevatten, WiFi connectivitet hebben en uitgerust zijn met een 720p HD-camera. Wat prestaties betreft zal deze tablet draaien op een Intel Core i5-processor met een 4GB intern geheugen.

Infocus heeft ervoor gekozen om standaard Windows 7 voor te installeren op de Mondopad met hier en daar software van InFocus zelf. De software zorgt voor, hoewel het scherm behoorlijk groot is, een tabletachtige ervaring. Zo zijn er ook nieuwe applicaties ontwikkeld voor de Mondopad zoals een schoolbord applicatie.

Deze 55 inch tablet is voorlopig alleen te verkrijgen in Canada en de VS. De Mondopad zal een kleine 6000 euro kosten en zal daar in juli verkrijgbaar zijn of deze tablet ook in Nederland beschikbaar gaat komen is nog even afwachten.