Abonneer je gratis op Techzine!

Ook als we op vakantie zijn maken we veelvuldig gebruik van het internet. Onderzoek van het online marktonderzoekbureau ‘Multiscope’ wees uit dat 64% van de ondervraagden tijdens hun vakantie ‘het net’ opgaan.

Tijdens deze periodes weg van huis gebruiken we verschillende manieren op te internetten. De laptop is het populairst met 45% is het apparaat het meest gebruikt tijdens de vakantie om te internetten. Gevolgd door de voorzieningen op de accomodatie (40%) en de mobiele telefoon (37%). Evenveel mensen maakt gebruik van een internetcafé om haar online zaken te regelen tijdens de vakantie.

Veruit de grootste groep ondervraagd zegt vooral hun privé-mail te willen lezen. Een dikke 20% zegt ook werk-mail te willen lezen, een stuk minder dus. Ook is het opzoeken van de plaatselijke weersverwachting een veelvuldig ondernomen online actie.

Om in contact te blijven met het thuisfront wordt veel gebruikt gemaakt van social media. 70% van de respondenten zegt zelfs tijdens de vakantie deze netwerken te gebruiken om updates te lezen van anderen. Gebrek aan tijd, geen zin of omdat ze kwaadwillenden niet willen laten weten dat men niet thuis is, wordt genoemd als argument om het niet te doen.

Ondanks dat we zoveel gebruik maken van internet zegt 73% wel zonder internet te kunnen op vakantie. Dezelfde hoeveelheid mensen zegt tevens het ‘vakantie’ gevoel te hebben ondanks dat internet ‘thuis’ wel dichterbij brengt.