Abonneer je gratis op Techzine!

De komende twaalf maanden zullen smartphones aanzienlijk in prijs dalen. Volgend jaar betalen we nog maar de helft voor een smartphone.

Deze uitspraak deed Andrew Lees, hoofd van de Windows Phone Division, tegenover ruim 15.000 toeschouwers op de Worldwide Partner Conference in Los Angeles. Hij verwacht dat we in 2012 tussen de 100 en 150 dollar zullen gaan betalen voor een smartphone. Telecomaanbieders kunnen daar bovenop ook nog eens eventuele kortingen aanbieden, waardoor de aanschafprijs nog lager zal komen te liggen. De prijsverlaging wordt volgens Lees mogelijk gemaakt doordat smartphonefabrikanten steeds meer functionaliteiten weten te integreren op de processor.

Lees legde ook uit waarom Microsoft tot nu toe geen eigen tablets heeft uitgebracht. Consumenten zien de tablet als een soort pc. Dit beeld schept de verwachting dat bepaalde functionaliteiten aanwezig zijn op een tablet, zoals het printen van documenten of verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. Microsoft maakt dus een duidelijk onderscheid tussen de tablet en pc.

Bryan Jones, hoofd Public and Large Enterprise Business Unit bij Dell Europe, zei onlangs dat de tablet de laptop niet zo gauw zal vervangen. Belangrijkste argument dat hij hiervoor aandroeg is dat de huidige generatie tablets gericht is op het consumeren van content en niet het creëren ervan.