Samsung’s Galaxy-familie krijgt er een nieuw model bij. Dit valt op te maken uit onder meer de vandaag uitgelekte foto’s van de Galaxy Glide. Het is lijkt op de Samsung Galaxy S II maar dan met een fysiek toetsenbord. Het grootste verschil is het toetsenbord en het feit dat dit toestel geen fysieke knop onder het touchscreen heeft, ook staat het Samsung logo onder het scherm in plaats van er boven.

Volgens de website Mobilesyrup zal deze nieuwe telg uit de Galaxy-familie in Canada nog voor de feestdagen op de markt komen. Met het uitlekken van deze foto’s lijken de geruchten over een Galaxy met fysiek toetsenbord nu dan echt te kloppen. Samsung heeft al wel Galaxy modellen met een fysiek toetsenbord in haar aanbod maar hierbij ging het telkens om een Pro variant van een bepaald model. De Samsung Galaxy S II Glide is het eerste op zichzelf staande model met een fysiek toetsenbord.

De Glide zal zijn werk doen met een 1,2 GHz dual-core processor beschikt over Android versie 2.3. Daarnaast zal de Glide voorzien zijn van een vier inch groot Super AMOLED-scherm. Verder zal er op de voorzijde van het toestel een 1,2 megapixel camera te vinden zijn en op achterzijde een acht megapixel camera. Over een prijs is nog niets bekend. Daarnaast is de komst naar Nederland ook nog onduidelijk maar valt wel in de lijn der verwachtingen wanneer we kijken naar de populariteit van de huidige Galaxy modellen in ons land.