Abonneer je gratis op Techzine!

Nog even en de Galaxy Note komt richting Europa. Samsung heeft gisteren kenbaar gemaakt dat het toestel vanaf 17 november in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar is. Het zal dan niet lang meer duren voordat wij de iets grotere neef van de Galaxy S II kunnen kopen.

De plaatjes van Samsungs Galaxy Note hebben we inmiddels wel gezien. Eind augustus toonde Samsung haar nieuwste smartphone op de IFA-beurs in Berlijn.

Om te beginnen heeft de Galaxy Note een Super AMOLED-scherm van 5,3-inch. Met deze omvang vormt de Galaxy Note een nieuwe klasse tussen de smartphone en tablet. Smartphones gaan in veel gevallen maar tot 4,5 inch en tablets beginnen pas bij 7 inch. Sommigen noemen de Galaxy Note daarom een minitablet. Het scherm heeft door zijn formaat ook een hogere resolutie, namelijk 1280 bij 800 pixels.

De Galaxy Note is voorzien van een ARM dual-core processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Eveneens beschikt het toestel over een Mali-400 MP grafische ARM-chip, 1 GB aan werkgeheugen, een camera van 8 megapixel aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Ook zit er een styles verstopt onder de behuizing om het toestel mee te bedienen. De Galaxy Note draait op Android 2.3 Gingerbread, maar beschikt over de eigen TouchWiz interface van Samsung.

Geïnteresseerden kunnen alvast beginnen met sparen: volgens de laatste verwachting zal het toestel 799 euro gaan kosten. Weliswaar een zeer prijzig toestel, maar wel voorzien van de allernieuwste snufjes.