LG Electronics heeft op de CES een nieuwe high-end smartphone voor de Amerikaanse markt gepresenteerd. De nieuwe high-end smartphone draagt de naam LG Spectrum en draait bij lancering op Android 2.3 Gingerbread maar zal snel worden voorzien van een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De LG Spectrum wordt aangedreven door een dual core processor van Qualcomm welke is afgeklokt op 1,5 GHz. In de vrij langdradige persconferentie van LG wilde het bedrijf duidelijk maken dat het 4,5 inch grote IPS touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels beschikt over superieure kleurweergave en dat met een zeer laag energieverbruik. Deze combinatie is volgens LG beter dat de Super AMOLED schermen van Samsung.

Of dat zo is zal ongetwijfeld dat komende weken of maanden gaan blijken als de toestellen allemaal aan een review worden onderworpen en ook Samsung zijn nieuwe assortiment toont.

Het is in elk geval duidelijk dat LG weet wie de concurrentie en de marktleider is en waar het marktaandeel voor LG vandaan moet komen. Het richt duidelijk haar pijlen op de andere Koreaanse fabrikant. Waardoor LG ongetwijfeld binnenkort met meer high-end smartphones zal komen.

De LG Spectrum beschikt verder ook nog over een 8 Megapixel camera waarmee foto’s kunnen worden genomen en video’s kunnen worden opgenomen in 1080p (Full HD).

Ook dit toestel is een 4G LTE toestel en is exclusief verbonden aan een Amerikaanse telecomoperator, ditmaal Verizon. De kans dat dit toestel ooit in Europa beschikbaar komt is daarmee ook enorm klein. Waarschijnlijk toont LG volgende maand op de Mobile World Congress de volgende Europese high-end smartphone van het merk.