Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft aangegeven dat het bedrijf voortaan expliciet screenshots met een hoge resolutie eist voor applicaties die het bedrijf ingestuurd krijgt voor de App Store. Een aanzienlijk aantal applicaties ondersteunen op het moment nog niet de Retina-display welke met de iPhone 4 werd geïntroduceerd.

Apple stuurde vandaag een e-mail naar al haar aangesloten ontwikkelaars waarin zij melding maken van een nieuwe eis waaraan voldaan moet worden. Apple eist per direct van haar ontwikkelaars dat zij screenshots van hoge kwaliteit van hun applicaties meesturen. Doet men dit niet zal de applicatie niet worden goedgekeurd en zal deze niet in de App Store verschijnen. Voorheen was het meesturen van high-resolution screenshots nog optioneel. Echter is dit nu verplicht gesteld door het bedrijf uit Cuppertino.

Apple stelt in de e-mail dat "waneer je een applicatie in iTunes Connect creëert of van een update voorziet, de meegestuurde screenshots van hoge resolutie moeten zijn. Op deze manier zal de applicatie geoptimaliseerd zijn voor het Retina-display". Apple heeft dus de nodige vereisten aan de afbeeldingen gesteld. Zo moet de resolutie 960 x 640, 960 x 600, 460 x 960 of 640 x 920 groot zijn en een minimale DPI van 72 hebben. Daarnaast moeten de afbeeldingen RGB kleuren bevatten en het bestandsformaat kan .jpeg, .jpg, .tif, .tiff, of .png zijn.