Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft de broncode van Android Ice Cream Sandwich voor de Galaxy S II vrijgegeven. De fabrikant begon een kleine week geleden met het uitrollen van de ICS-update en heeft nu ook de custom-rom community een groot plezier gedaan.

Een zeer groot deel van de gebruikers van de Samsung Galaxy S II zal zijn of haar toestel nooit voorzien van root-toegang of een custom rom. Desondanks is er een enorme community achter het gebruik van custom roms op allerlei verschillende smartphones. Dit is voor Samsung genoeg reden om de brondcode van Android Ice Cream Sandwich voor de Galaxy S II vrij te geven. Met de broncode kan je, indien geïnteresseerd, een kijkje nemen onder de moterkap en een eigen custom rom ontwikkelen op basis van Samsung’s versie.

Is dit te hoog gegrepen voor je en wil je toch genieten van een custom rom is het nu nog maar een kwestie van afwachten tot de eerste roms verschijnen. De software is beschikbaar gesteld door het Samsung Open Source Center. Samsung is 14 maart begonnen met het uitrollen van de Ice Cream Sandwich update voor de Galaxy S II. Hiermee brengt Samsung de smartphone naar Android versie 4.0. In Nederland is de update momenteel nog niet beschikbaar maar dit zal naar verwachting niet lang meer gaan duren.