Abonneer je gratis op Techzine!

Enige tijd terug gingen er geruchten dat Microsoft er alles aan wil doen om tweedehands games naar het verleden te verbannen. Zo zou de opvolger van de Xbox 360, welke codenaam Durango draagt, een systeem aan boord hebben waarmee tweedehands games herkend en vervolgens geblokkeerd worden door het desbetreffende systeem. Het lijkt er echter op dat dit systeem toch niet wordt toegepast.

Het is overigens sowieso onduidelijk of Microsoft dergelijke techniek inderdaad tot haar beschikking heeft, maar het lijkt er op dat het bedrijf het überhaupt niet aandurft om zo’n gewaagde stap te zetten. De CEO van winkelketen GameStop heeft tijdens een groepsgesprek aangegeven dat hij het zeer onwaarschijnlijk acht dat de next-gen consoles gebruikte games gaan blokkeren omdat er simpelweg geen gangbaar marketingmodel voor zo’n systeem voor handen is. Wel verwacht Paul Raines, de desbetreffende GameStop-CEO, dat Durango opnieuw stappen zet tegen piraterij en hackers.

Microsoft houdt de lippen voorlopig nog stijf op elkaar betreffende Durango. Het bedrijf uit Redmond heeft ook al aangekondigd dat er tijdens de aankomende E3 niet gesproken wordt over de opvolger van de Xbox 360.