1 min

De digitale downloadwinkel van Windows Phone, Marketplace, lijkt zich in een stroomversnelling te bevinden. Waar in de laatste week van maart de grens van 70.000 applicaties werden behaald, telt de winkel nu meer dan 80.000 applicaties.

Daarmee lijkt de Marketplace van Microsoft zich in een versnelling te bevinden. Dit kan Microsoft goed gebruiken voor haar mobiele besturingssysteem. Vooralsnog is het platform nog maar matig van start gegaan en is er nog een hoop werk aan de winkel. Ondanks dat er een behoorlijke groei plaatsvindt de laatste paar maanden kent de Marketplace nog veel te weinig applicaties, vinden velen.

Desondanks blijkt uit onderzoek van ABI Research dat er wel dankbaar gebruik wordt gemaakt van de applicaties. Windows Phone zal volgens het onderzoek dit jaar goed zijn voor 720 miljoen downloads. Dit aantal is goed voor twee procent van alle downloads die dit jaar op alle mobiele platforms worden voltooid.

Toch heeft Microsoft de slechte start deels aan zichzelf te danken. Zo werd de Marketplace in delen van de wereld pas later uitgerold en ontbeert deze nog altijd in-app betalingen. Daarnaast zijn er tevens geen Windows Phone-tablets. Platformen als iOS, Android en BlackBerry OS hebben dit soort eigenschappen wel.