Abonneer je gratis op Techzine!

Uit enkele vacatures van Canonical is gebleken dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een mobiel besturingssysteem gebaseerd op Ubuntu. Met dit nieuwe besturingssysteem zou Ubuntu zijn weg moeten vinden naar smartphones.

Uit vacatures blijkt dat Canonical op zoek is naar een Business Development Manager. Deze persoon zal verantwoordelijk worden voor het opbouwen van nieuwe relaties met verkopers en providers om zo het besturinssysteem aan de man te kunnen brengen. Met het Ubuntu Phone OS doet Canonical opnieuw een poging om Ubuntu naar smartphones te brengen. Zo waagde het bedrijf in het verleden al een poging met Ubuntu Mobile.

Daarnaast beschikt Canonical tevens over een Android-project. Dit project brengt de desktopervaring van Ubuntu naar Android-smartphones. De software maakt het mogelijk om beide besturingssystemen naadloos naast elkaar te draaien. Een aantal minimale systeemeisen zijn hiervoor wel verplicht. Zo dient de smartphone op Android te draaien. Daarnaast is video-out, een dual-core processor en minimaal één gigabyte aan RAM verplicht.