Slecht nieuws voor Zynga. Het gebruik van de applicatie Draw Something loopt namelijk fors terug. Hiermee kan de overname van OMGPOP voor Zynga wel eens een hele dure worden. Het bedrijf nam de makers van de applicatie recent over voor ruim 200 miljoen dollar.

De applicatie Draw Something van OMGPOP kende een magistrale start en behaalde in slechts vijftig dagen ruim vijftig miljoen downloads. In de app krijg je een woord voorgeschoteld dat je vervolgens moet uitbeelden in een tekening. Je tegenstander moet vervolgens proberen te raden welk woord bedoeld wordt met de tekening. Om een nettere tekening te kunnen maken, schoten ook de verkoopcijfers van stylus-pennen flink omhoog.

Echter lijkt aan al dit mooie nieuws een eind te komen. Business Insider kwam namelijk tot de ontdekking dat het gebruik van de applicatie flink afneemt. Waar de applicatie twee weken geleden nog dagelijks op werd gestart door 14,5 miljoen mensen zijn dit er nu nog 12 miljoen. Het aantal maandelijks actieve gebruikers stijgt vooralsnog wel. Wanneer de cijfers verder blijven dalen kan de overname mogelijk op een fiasco uitlopen voor Zynga, tenzij OMGPOP al ideeën heeft voor een nieuwe kaskraker.