In navolging van de aankondiging van de volgende generatie Exynos 4 quad-core processor voor de aankomende Galaxy-smartphone, is nu het opmerkelijke gerucht opgedoken dat de Amerikaanse versie van de Galaxy S III waarschijnlijk niet over deze processor zal beschikken.

Voor aankomende Galaxy-smartphones en tablets heeft Samsung afgelopen week zijn eigen Exynos 4 quad-core processer aangekondigd, welke op 1,4 GHz draait. Deze is onder meer in staat om video’s op te nemen en af te spelen in Full HD 1080p resolutie op 30fps. Daarnaast ondersteunt de chip HDMI 1.4 en is het energieverbruik sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger.

In de Korea Times is het bericht verschenen dat Samsung deze chip waarschijnlijk niet zal gebruiken voor de Amerikaanse markt. De reden hiervoor is echter niet helemaal duidelijk. In Europa wordt slechts gebruik gemaakt van 3G-netwerken, terwijl in Korea en de Verenigde Staten daarnaast ook LTE (4G) wordt ondersteund. In zowel Europa als Korea zal de Galaxy S III over de Exynos 4 quad-core processor beschikken, waar de Amerikaanse versie mogelijk een Qualcomm processor zal krijgen. Of dit te maken heeft met het Amerikaanse LTE-netwerk is onduidelijk.

Ook HTC heeft in de Verenigde Staten haar One X topmodel van een andere processor voorzien dan in Europa. In de VS gebruikt HTC de Snapdragon S4 processor, aangezien de NVIDIA Tegra 3 quad-core die het in Europa gebruikt niet overweg kan met huidige LTE-modems.

Later deze week zal ongetwijfeld duidelijk worden of dit klopt en als Samsung voor een andere processor kiest in de VS, wat hiervan de reden is.