Abonneer je gratis op Techzine!

Research In Motion gaat van alles aan doen om ontwikkelaars warm te krijgen voor BlackBerry 10. Zo heeft de fabrikant haar ontwikkelaars beloofd dat zij 10.000 dollar aan hun app zullen verdienen in het eerste jaar. Wordt dit niet behaald, dan betaalt Research In Motion het verschil.

Met dit nieuws blijkt wel dat Research In Motion hoge verwachtingen heeft van haar nieuwe besturingssysteem. Alec Saunders, Research In Motion’s Vice President van Developer Relations, heeft laten weten dat de Canadese fabrikant de makers van kwalitatief hoge applicaties verzekert van een omzet van 10.000 dollar in het eerste jaar van de applicatie. Wanneer dit bedrag niet behaald wordt, zal Research In Motion het resterende bedrag uitkeren aan de ontwikkelaar. Echter zitten er wel enkele voorwaarde aan deze belofte.

Om in aanmerking te komen van deze "regeling" zal je als ontwikkelaar moeten voldoen aan een aantal door Research In Motion opgestelde eisen. Welke eisen dit precies zijn, is nog onduidelijk. Wat al wel duidelijk is, is dat de applicatie, nadat deze in de digitale winkel is verschenen, eerst op eigen benen een bedrag van minimaal 1.000 dollar zal moeten verdienen, voordat Research In Motion bijspringt. Met deze aanpak wil Research In Motion er voor zorgen dat BlackBerry 10 een financieel gezien "veiliger" platform voor ontwikkelaars wordt dan dat het Canadese bedrijf reeds aanbiedt.