Abonneer je gratis op Techzine!

Motorola gaat geen risico’s nemen met het uitbrengen van updates naar Android Ice Cream Sandwich. De fabrikant zal alleen de toestellen waarvan zij zeker weten dat deze het goed aankunnen upgraden naar de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Volgens eigen zeggen zal de fabrikant enkel voor de modellen waarbij de update een grote meerwaarde heeft deze uitbrengen. Als Motorola van mening is dat een update naar ICS geen meerwaarde biedt zal deze er ook niet komen. Een groot deel van het Motorola assortiment zal dan ook niet worden bijgewerkt naar ICS en blijft steken op Gingerbread.

Dit blijkt uit een lijst die is uitgelekt. Op deze lijst zijn de toestellen die momenteel in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn te vinden. Uit de lijst valt op te maken dat er de nodige modellen op oudere versies zullen blijven draaien. De modellen die wel een update zullen krijgen, zullen dit grotendeels vanaf het derde kwartaal van 2012 gaan krijgen.

Dit is natuurlijk wel een opmerkelijke keuze van Motorola, aangezien het bedrijf is overgenomen door Google. De vraag is dan ook of dit beleid zo blijft of dat Google dit beleid op korte termijn gaat veranderen en er wel meer updates komen.