Samsung heeft vandaag toegegeven dat de S Voice-dienst momenteel geblokkeerd wordt. Gelijk met deze bekendmaking heeft Samsung ook toegelicht waarom zij deze keuze heeft gemaakt. De dienst zou namelijk nog niet volledig afgerond zijn. Enkele dagen terug lekte de applicatie uit en bleek deze bruikbaar op andere smartphones met Android Ice Cream Sandwich, al zal dit niet Samsung’s bedoeling geweest zijn.

Toen de dienst uitlekte, hebben waarschijnlijk veel mensen de applicatie even uitgeprobeerd. Echter bleek na enig proberen dat de dienst last had van de nodige foutmeldingen. Uit de foutmeldingen zou op te maken zijn geweest dat Samsung zelf de dienst blokkeerde. Vandaag heeft de fabrikant toegegeven dat dit inderdaad het geval is.

Samsung lichtte de keuze vandaag ook toe. De fabrikant zou namelijk tot een blokkade besloten hebben doordat zij niet wil dat klanten een oordeel vellen over de Siri-concurrent op basis van een testversie. Volgens Samsung zullen gebruikers met volle teugen van de dienst kunnen genieten, wanneer deze beschikbaar komt als definitieve versie.