Abonneer je gratis op Techzine!

Canonical heeft deze week een samenwerking aangekondigd met Dell in India. In 850 winkels in India zullen laptops met Ubuntu verkocht gaan worden.

Eerder sloot Canonical al een deal met Dell om laptops in 220 winkels in China te gaan verkopen. Inmiddels zijn dat overigens nu al 350 winkels. De deal in India omvat net als de deal in China naast de verkoop van Ubuntu-laptops ook getraind personeel, Ubuntu-logo’s en -advertenties in de winkels en ondersteuning voor het OS. Canonical hoopt zo meer nieuwe gebruikers aan te kunnen trekken.

Op dit moment zijn er twee laptopmodellen, de Inspiron 14R en 15R, die door Dell verkocht worden en Ubuntu draaien. Meer modellen volgen later dit jaar.

De verwachting is dat Canonical nog meer deals zal gaan sluiten om Ubuntu onder de aandacht te brengen. Dat moet ook wel, wil het bedrijf zijn eigen doel halen om op 5 procent van alle pc’s wereldwijd verkocht Ubuntu te krijgen. Naast de 5 procent heeft Canonical als doel gesteld om in 2014 of 2015 200 miljoen gebruikers te hebben.

Naast Dell sloot Canonical eerder ook een deal met Vodafone om de verkoop van een webbook in Zuid-Afrika te starten.