Fabrikant Research In Motion (RIM) zal in de toekomst twee nieuwe smartphone-lijnen gaan lanceren voor het aankomende BlackBerry OS 10. Dit blijkt uit een uitgelekte screenshot van een presentatie.

Deze twee lijnen zullen het daglicht gaan zien in de vorm van de L- en N-serie. Een fysiek toetsenbord is de eigenschap welke voor het grootste onderscheid zorgt tussen de nieuwe lijnen. De twee lijnen zullen bestaan uit de eerste smartphones met daarop het BlackBerry OS 10 besturingssysteem. Volgens de geruchten zouden de eerste smartphones binnen de L- en N-serie in augustus aangekondigd worden. De smartphones zouden vervolgens niet veel later al in de winkels te vinden zijn.

De twee lijnen prijken op een screenshot die door de website n4bb op het internet geplaatst werd. De screenshot zou gemaakt zijn van een officieel intern document van RIM. De afbeelding verraadt naast de twee nieuwe lijnen ook al enkele specificaties van de smartphones. Zo zou de L-series een nieuwe fulltouch-serie worden met daarop BlackBerry OS 10. Binnen de N-serie zal de consument zowel toestellen met touchscreen en hardware-toetsenbord vinden.

De nieuwe toestellen van Research In Motion zouden volgens de afbeelding gaan beschikken over 720p-schermen met een resolutie van 1280×768 pixels. Binnen de N-series ligt de resolutie met 720×720 pixels iets lager.