2min

Microsoft heeft meer informatie vrijgegeven rond de Windows 8 tablets die we later dit jaar kunnen verwachten. Zo komt Microsoft zelf met de Surface tablet maar zullen Asus, Dell, Lenovo en Samsung allemaal met eigen Windows RT-tablets komen.

Windows RT is de speciale Windows versie die geschikt is gemaakt voor ARM-processoren. Deze versie van Windows is ook wat minder uitgebreid dan de normale Windows-versie. Opvallend is dat Microsoft alleen informatie vrij geeft van de Windows 8 RT tablets en niet van tablets die worden voorzien van een normale (x86) Windows 8-versie.

Zo worden HP en Acer niet genoemd in het verhaal, wat dus zou betekenen dat zij in elk geval niet met Windows 8 RT tablets op de markt komen. Techzine weet echter uit betrouwbare bronnen dat Acer wel degelijk met Windows 8 tablets gaat komen. Deze zullen dan waarschijnlijk worden uitgerust met Windows 8 of Windows 8 Pro. Aangezien HP en Acer de twee grootste partijen zijn op de PC-markt zou het ook vreemd zijn als zij niet met tablets komen.

Microsoft laat verder weten dat er ook Windows 8 RT tablets zullen worden geleverd met toetsenborden. Dit kan in vaste vorm zijn maar ook in dock-vorm zoals we kennen van de Asus Transformers. Deze toetsenborden zullen echter allemaal worden uitgevoerd met touchpads die zijn geoptimaliseerd voor Windows 8. Microsoft heeft namelijk zeer uitgebreide ondersteuning voor multi-touch ingebouwd.

Zoals je kan zien op onderstaande afbeeldingen is het mogelijk om met een paar simpele handelingen op het touchpad de computer of tablet te bedienen.

Tot slot heeft Microsoft nog enkele eisen gesteld aan de tablets. Zo moeten ze minimaal 8 uur lang HD-video kunnen afspelen en moet het apparaat 320 uur in stand by kunnen staan. Ook heeft Microsoft eisen gesteld aan het formaat en het gewicht. Maar deze marges zijn op dit moment nog zo ruim dat het lastig is daar iets zinvols over te zeggen.