Abonneer je gratis op Techzine!

Een NVIDIA-softwareingenieur heeft laten weten dat er een conceptversie is voor de Optimus-technologie voor het besturingssysteem Linux. Met behulp van de Optimus-technologie kan een computer schakelen tussen twee videokaarten om energie te besparen.

Dit is een bijzondere mededeling, omdat Linux en NVIDIA nooit een warme band met elkaar gehad hebben. Deze tijd lijkt nu wellicht voorbij, want NVIDIA is van plan om de hardwareondersteuning voor Linux te verbeteren.

Aaron Plattner, software ingenieur bij NVIDIA, heeft in een e-mail aangegeven dat er een werkende conceptversie is voor de Optimus-technologie in het opensource besturingssysteem Linux. Vooralsnog is er geen nieuws over wanneer Linux-gebruikers ook de Optimus support tegemoet kunnen zien.

Enkele maanden terug liet Linus Torvalds, het brein achter Linux, zich negatief uit over NVIDIA, omdat de Optimus-technologie niet werkt in combinatie met Linux. NVIDIA liet destijds al weten dat ondersteuning voor Linux wel belangrijk is voor het bedrijf, wat als eerste hint naar toekomstige ondersteuning voor Optimus gezien kan worden.