‘Apple heeft Audience niet meer nodig voor Siri’

Abonneer je gratis op Techzine!

Audience liet donderdag weten dat zijn ruisonderdrukkingstechnologie waarschijnlijk niet gebruikt gaat worden in de nieuwe iPhone van Apple. In de iPhone 4S zat een speciale chip van het bedrijf die ervoor zorgde dat Siri geen last zou hebben van omgevingsgeluiden.

Audience leverde ruisonderdrukkingstechnologie aan Apple voor de iPhone 4S, de earSmart-technologie werd in de A5-processor van de iPhone 4S gestopt en leverde de signaalverwerking aan Siri. Siri is een personal assistent-toepassing voor iOS en levert in essentie aanbevelingen en voert acties uit aan de hand van stemcommando’s. Zo kan Siri bijvoorbeeld een taxi of een tafel in een restaurant reserveren of een op internet opzoeken hoeveel inches in een meter passen.

Audience laat weten dat zijn earSmart-technologie naar alle waarschijnlijkheid niet gebruikt gaat worden in de nieuwe iPhone, maar Apple kondigde wel aan Siri voort te zetten in iOS 6. Dit zou betekenen dat Apple de spraakbesturing nu voldoende geoptimaliseerd heeft, zodat het de techniek van Audience niet meer nodig heeft.

Apple kwam eerder nog onder vuur te liggen, nadat een hack ervoor zorgde dat iPhone 4-gebruikers Siri konden installeren, hieruit bleek dus dat Siri kon draaien. Het bleek dus dat de spraakbesturing ook kon werken op oudere hardware dan de iPhone 4S. Audience vermelde toen dat Apple Siri limiteerde tot de iPhone 4S wegens kwaliteitswaarborging.