PlayStation Store-update ingetrokken

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft de nieuwe update voor de PlayStation Store-interface in het Verenigd Koninkrijk ingetrokken nadat het klachten regende van gebruikers. Degenen die de update geïnstalleerd hadden gaven aan dat er veel fouten in zaten en dat het systeem af en toe zomaar crashte. Daarnaast waren er problemen met de account-authenticatie.

Sony, dat de update al in juli 2011 aankondigde, heeft sinds die tijd blijkbaar niet genoeg tijd gehad om de update grondig te testen. Vanwege de klachtenregen in het Verenigd Koninkrijk is de update in andere landen ook tot nader order uitgesteld.

Een woordvoerder van Sony zei: "De geplande lancering van de nieuwe PlayStation Store is tijdelijk uitgesteld in sommige gebieden, totdat de pijnlijke problemen gerelateerd aan de wereldwijde uitrol van de Store zijn gevonden en opgelost. Wij vinden het belangrijk dat de best mogelijke Store-ervaring geleverd wordt, en we waarderen jullie geduld zolang we bezig zijn dit op te lossen".

Sinds enkele maanden hebben PlayStation Plus-abonnees overigens problemen met het verkrijgen van hun aanvullende content. Deze problemen zijn niet opgelost met de recente update. Het is onduidelijk wanneer de problemen, die al enkele maanden aanwezig zijn, opgelost zullen worden.