3 miljoen iPads verkocht in eerste weekend

Abonneer je gratis op Techzine!

Afgelopen vrijdag cirkelden er berichten over het internet dat er minder lange wachtrijen zouden zijn voor de iPad mini dan dat we normaal gewend zijn bij de lancering van een nieuw Apple-product. Vandaag blijkt dat Apple het toch niet bepaald slechts heeft gedaan in het eerste weekend van de verkopen van de kleine tablet. In een persbericht laat Apple weten dat er 3 miljoen stuks verkocht zijn van de iPad mini en iPad 4.

De iPad mini en iPad 4 zijn afgelopen vrijdag in de verkoop gegaan en ook op zaterdag en zondag gingen de verkopen door. Zoals gebruikelijk laat Apple na het weekend weten hoe de verkopen zijn gegaan en die cijfers zijn tegen alle verwachtingen in niet mis. De voorraad is vrijwel helemaal uitgeput en het oude verkooprecord van de iPad 3 is niet alleen verbroken, het is vernietigd. De iPad 3 verkocht in het eerste weekend ‘slechts’ 1,5 miljoen stuks, wat dus de helft minder is. Hoe de verdeling van de verkopen tussen de iPad mini en iPad 4 zijn is onduidelijk.

De iPad mini en ook de iPad 4 zijn op het moment nog enkel te verkrijgen in de WiFi-uitvoering. De variant die ook 4G-ondersteuning aan boord heeft laat voorlopig nog even op zich wachten, deze tablet komt pas tegen het einde van november in de winkelschappen terecht.

Wel moet opgemerkt worden dat Apple de verkoop van de iPad mini in veel meer landen startte dan dat gebruikelijk is. Er waren maar liefst 34 landen waar de iPad afgelopen vrijdag in de verkoop ging.