ZTE voegt dikke 5-inch V987 toe aan Grand S serie

Abonneer je gratis op Techzine!

ZTE heeft een nieuwe smartphone aangekondigd die wat ruimte in de Grand S serie moet opvullen, de V987. Deze smartphone zal net als de Grand S een 5 inch scherm bevatten maar levert in op prestaties en is daardoor goedkoper.

De V987 zal net als de Grand S beschikken over een 5 inch scherm maar zal maximaal over een schermresolutie van 1280×720 pixels beschikken. De rest van de smartphone is ook gebouwd met een kleiner budget in het achterhoofd. De 13 Megapixel camera van de Grand S is in de V987 verminderd naar een 8 Megapixel camera en de originele quad-core Snapdragon S4 Pro is vervangen door een onbekende en waarschijnlijk goedkopere 1.2 GHz quad-core processor.

Wel zal de V987 worden uitgerust met ondersteuning voor twee simkaarten, en bied deze ruimte aan een uitneembare 2500mAh batterij die heel wat meer capaciteit heeft dan de ingebouwde 1780mAh batterij van de Grand S. Het is tot op heden nog onbekend hoeveel deze budget versie van de Grand S moet gaan kosten.

Op dit moment zijn ZTE-smartphones vrijwel niet te krijgen in Nederland. ZTE mikt vooral op de Chinese markt maar werkt wel samen met Europese telecomoperators om smartphones te leveren onder hun merknaam. Het zou dus zomaar kunnen dat we dit toestel gaan zien onder het label van KPN, Vodafone of T-Mobile. Al hebben deze partijen de laatste jaren weinig eigen toestellen in de markt gezet.