Google wijzigt ontwerp van Gmail-webapp

Abonneer je gratis op Techzine!

Google kondigt een design-update aan van Gmail’s mobiele webapplicatie. De update is beschikbaar voor systemen met Android, BlackBerry en iOS. Ook de Kindle Fire en Offline-app voor Chrome krijgen een update. Opvallende afwezige is Windows Phone.

De nieuwe look van de site is te bekijken door te surfen naar gmail.com op een mobiel apparaat. De update van de Offline-app in Google Chrome laat wel nog even op zich wachten.

Hoewel Google geen lijst van veranderingen publiceert, zegt het bedrijf wel dat het ontwerp gebaseerd is op de update van de Gmail-app voor de iPhone en iPad. Deze update werd in december vorig jaar uitgegeven. Daaronder valt een herontworpen interface, een verbeterde zoekfunctie en integratie met Google Calender.

Opvallend is het ontbreken van het Windows Phone-platform in het lijstje dat in aanmerking komt voor de update. Google en Microsoft liggen al een tijdje met elkaar in de clinch, sinds Google onder andere aankondigde de ondersteuning voor Exchange ActiveSync te schrappen tijdens de winterschoonmaak. Dat ging ten koste van Gmail-gebruikers die een Windows Phone hebben.