Adobe’s Chief Technical Officer (CTO), Kevin Lynch, heeft zijn huidige functie bij Adobe opgezegd. Hij vertrekt aanstaande vrijdag, op 22 maart, bij zijn huidige werkgever Adobe. Lynch heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij Apple. Bij dat bedrijf zal Lynch de vice president of technology worden. Zowel Adobe als Apple hebben de overstap inmiddels bevestigd.

Lynch was sinds 2005 in dienst van Adobe en is mede verantwoordelijk voor het uitbreiden van de activiteiten op het gebied van webpublicatie. Zo heeft hij Lynch de Creative Cloud van Adobe mee opgezet en de activiteiten van Adobe verplaatst naar meerdere apparaten. Zo is Adobe nu ook actief op smartphones en tablets, met bijvoorbeeld Photoshop. Apple zou naar verluidt vooral onder de indruk zijn van Lynch’s prestaties inzake de Creative Cloud.

Apple heeft sinds enkele jaren de iCloud voor alle iOS- en Mac OS X-apparaten. Er is echter nog zeker ruimte om deze diensten verder uit te breiden en te perfectioneren, waarschijnlijk is die rol voor Lynch weggelegd.

Lynch heeft overigens in 2010 een aanvaring gehad met Apple, destijds verklaarde Apple dat Flash slecht zou zijn voor iOS, Lynch moest destijds Flash verdedigen namens Adobe. Deze strijd werd uiteindelijk door Adobe verloren, omdat Apple voet bij stuk hield waardoor Flash nooit officieel zijn intrede heeft kunnen doen op iOS. Uiteindelijk besloot Adobe om de Flash Player terug te trekken voor mobiele apparaten.