Supermarkt Aldi zal op 6 april een grote smartphone in de verkoop doen, een zogenaamde phablet. Het gaat om de Wolfgang AT-AS-53N Phablet, welke een scherm van 5,3 inch aan boord heeft. Het IPS-scherm heeft een resolutie van 540 bij 960 pixels, dat resulteert in een pixeldichtheid van 208 pixels per inch.

Zoals we van Wolfgang gewend zijn, hoef je niet de meest recente hardware in deze smartphone te verwachten, maar de prijs is als vanouds competitief. De AT-AS-53N zal namelijk voor 279 euro over de toonbank gaan. Voor dat geld levert Wolfgang tevens een beschermhoes en stylus mee. Op het moment van schrijven is de originele Samsung Galaxy Note (review) de goedkoopste phablet in de prijsvergelijker, deze kost echter nog altijd meer dan 400 euro.

De Wolfgang AT-AS-53N heeft aan de voorkant een camera met resolutie van 5 megapixel aan boord, wat volgens het merk een unicum is. Aan de achterkant heeft Wolfgang een 8 megapixel camera geplaatst. Het rekenwerk wordt geleverd door een dual-core processor van Mediatek, welke draait op 1,2 GHz. De phablet heeft 1GB aan werkgeheugen.

Voor de opslag van gegevens is er 12GB aan interne opslag, dat kan middels een Micro SD-kaartje nog worden uitgebreid met maximaal 32GB. Tevens is er dualsim-ondersteuning, de accu heeft een capaciteit van 2550 mAh en de phablet draait op Android 4.1 Jelly Bean.

Meer specificaties vind je op de website van Wolfgang.