1 min

Fabrikanten laten altijd renders maken van hun nieuwe producten zodat ze deze op hun website kunnen publiceren en door de media gebruikt kunnen worden. Ook Samsung doet dit van zijn nieuwe producten en nu zijn de afbeeldingen uitgelekt van de Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Twee nieuwe toestellen die op 13 augustus zullen worden gepresenteerd.

Het is de bekende Twitter-gebruiker Evan Blass die de hand heeft weten te leggen op de officiële afbeeldingen van Samsung. Blass is officieel gestopt met het lekken van informatie maar zo af en toe gooit hij er nog een Tweet uit met wat leuke informatie. Nu zijn dat de afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 5, opvolger van de Samsung Galaxy Note 4 (review) en de Samsung Galaxy S6 Edge Plus, een grotere versie van de Samsung Galaxy S6 Edge (review).

Als we de afbeeldingen nader bekijken zien we dat de Galaxy Note 5 een stukje breder is dan de Galaxy S6 Edge Plus. Verder beschikt de Note 5 over een stylus-pen en de S6 Edge Plus niet. De schermen lijken verder wel ongeveer even groot zijn op de breedte na, mogelijk zijn beide gewoon 5,7 inch. De exacte specificaties zijn vooralsnog even afwachten, al gaat er een hardnekkig gerucht dat de Galaxy Note 5 een compleet nieuwe Exynos-chip krijgt waarbij zowel de processor, grafische unit, werkgeheugen, opslagcapaciteit en het modem in één chip zijn verwerkt.