1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMD’s vice-president Arun Iyengar zegt dat het bedrijf energiezuinige ARM-chips gaat produceren, zodra de markt het toestaat. Het bedrijf wil minder afhankelijk zijn van de krimpende PC-markt. Iyengar bevestigde de lange termijn productieplannen tijdens de introductie van de processors uit de G-serie.

AMD kondigde vandaag stilletjes delen van een nieuwe strategie aan, na de publicatie van wederom rode kwartaalcijfers vorige week. De komende drie jaar gaat het bedrijf de afhankelijkheid van de PC-markt terugdringen. In 2016 wil AMD de helft van alle inkomsten uit extreem energiezuinige processors slepen, deze chips zijn bedoeld voor onder andere spelcomputers en tablets.

Die strategische omschakeling gaat gepaard met de productie van een lichtere ARM-processor, die naar verwachting zal debuteren als onderdeel van de embedded G-Series A. De ARM-chip is daarbij de centrale CPU, die in combinatie met AMD’s Radeon GPU qua energie minder dan een derde van de x86-alternatieven verbruikt.

Iyengar bevestigde de plannen voor de lange termijn tijdens de onthulling van de meest recente G-series. "Het logo van de nieuwste G-Series chip heeft een X in de rechteronderhoek," zegt Iyengar. "Dat weerspiegelt het x86-product, maar geeft ons ook de ruimte om een ARM-versie te voeren als we dat willen. Uiteindelijk zullen we zowel x86- en ARM-chips in ons productportfolio aanbieden."