Sony komt met goedkope Xperia M

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft een nieuwe Android-smartphone aangekondigd. De Sony Xperia M is met 239 euro het goedkoopste model uit de Xperia-reeks van het bedrijf.

De Xperia M wordt voorzien van een TFT-scherm van 4 inch met een resolutie van 854 bij 480 pixels. Dat resulteert in een pixeldichtheid van 245 pixels per inch. De processor is een Qualcomm Snapdragon S4 Pro, een dual-core chip die tikt op 1 GHz. Wat betreft interne opslagcapaciteit is het met 4GB behelpen, zeker omdat de gebruiker uiteindelijk 2GB overhoudt. Dat probleem is wel deels te verhelpen dankzij de ondersteuning voor een micro SD-kaart van maximaal 64GB.

De Xperia M wordt verder voorzien van een 5 megapixel-camera aan de achterkant, aan de voorkant zit een VGA-camera. Opvallend is de ondersteuning voor NFC, wat meestal bij goedkopere smartphones achterwege wordt gelaten. Sony voorziet de smartphone van Android 4.1 Jelly Bean, één van de recentere versies van Google’s mobiele besturingssysteem.

In Nederland komt de Xperia M in het derde kwartaal op de markt in de kleuren geel, paars, wit en zwart. Zie de galerij bij dit artikel voor meer afbeeldingen van de Xperia M.