Voor het eerst zijn Android 4.1 en 4.2 Jelly Bean gezamenlijk groter dan Android 2.3 Gingerbread, volgens Google’s maandelijkse cijfers over de fragmentatie van het mobiele besturingssysteem. Jelly Bean heeft nu een gezamenlijk aandeel van 37,9 procent, Gingerbread moet het doen met 34,1 procent.

Android Jelly Bean heeft ten opzichte van een maand geleden opnieuw een grote sprong gemaakt. Maar liefst 4,9 procent van de apparaten maakte de overstap naar de recentere versies van het mobiele besturingssysteem. Helaas is het hierbij wel zo dat veruit de meeste gebruikers nog vastzit op Android 4.1 en dus nog altijd nog beschikt over een smartphone die volledig up-to-date is.


De oeroude varianten van Android (Donut, Eclair en Froyo) doen het nu gezamenlijk met minder dan 5 procent van de gemeten toestellen. Hun rol is uitgespeeld, al zullen de resterende toestellen hoogstwaarschijnlijk geen update meer ontvangen, maar simpelweg uitgefaseerd worden.

Google’s data is gebaseerd op het verkeer dat de Google Play Store bezoekt. De data is daarmee niet volledig accuraat omdat er ook een scala aan toestellen in omloop is dat geen verbinding kan maken met de applicatiewinkel.