Aan het einde van de middag houdt Nokia een persconferentie in New York waar het bedrijf de Nokia Lumia 1020 zal presenteren aan het grote publiek. Op de uitnodiging stond heel groot Zoom Reinvented. Vanmorgen ontvingen we van Nokia twee foto’s waaruit deze heruitvinding van het zoomen moet blijken.

Aan de hand van de foto’s in dit artikel kan je zelf beoordelen of Nokia erin is geslaagd om het zoomen op een smartphone opnieuw uit te vinden. Wij vinden het moeilijk om op voorhand te beoordelen hoe Nokia dit voor elkaar krijgt. We weten eigenlijk wel zeker dat de Lumia 1020 zal beschikken over een camera van 41 megapixel. In theorie zou Nokia dus een uitsnede kunnen maken van een foto om het groter weer te geven met een nog altijd goede resolutie.

Daarnaast zou het bedrijf ook een complexe techniek ontwikkeld kunnen hebben, waarmee je optisch kan zoomen zonder dat daarbij een lens uit de behuizing schuift. In het verleden zagen we eens een zeer interessant patent van Apple waarbij de sensor in de breedte van de behuizing kon schuiven en het beeld ontving via een spiegel. Of Nokia een dergelijke methode zal gebruiken is afwachten.


Vanmiddag om 17:00 zullen we het antwoord gaan krijgen op deze vraag en zullen we ook de definitieve specificaties en ontwerp van de nieuwe Lumia-smartphone kunnen tonen.

Update:
Inmiddels zijn er specificaties en persfoto’s van de Lumia 1020 uitgelekt. Bekijk ze hier.