Abonneer je gratis op Techzine!

Valve, de gamesfabrikant en het bedrijf achter het populaire gameplatform Steam, lijkt een zeer leuke plek om te werken. Nu is het bedrijf begonnen met een experiment om studenten te helpen aan een baan te komen in de game-industrie.

Het experiment heet Pipeline. "Pipeline is een experiment om te zien of we een groep middelbare scholieren met minimale werkervaring de noodzakelijke bekwaamheid en methodes kunnen leren om succesvol te worden binnen een bedrijf als Valve", zo valt te lezen op de FAQ-pagina van het nieuwe initiatief.

Valve hoopt in contact te komen met tieners en vragen te beantwoorden zoals wat ze zouden moeten studeren voor een baan in de game-industrie.

Het is niet duidelijk wat Valve precies uit de site wil halen. Op Pipeline is het niet mogelijk om je aan te melden voor een stage of een project bij Valve.

Overigens is dit niet de eerste keer dat de gamesfabrikant zich inzet voor het onderwijs. Vorig jaar kwam het al met een initiatief voor scholen om te leren met Portal, om wetenschap, techniek en wiskunde te promoten, en met Steam.