30.000 dollar voor beste Windows 8- of WP8-game

Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren kondigde Unity Technologies versie 4.2 van zijn game-engine Unity aan. In deze nieuwe versie wordt ondersteuning toegevoegd voor Windows 8 en Windows Phone 8. Vanwege dit nieuws is het bedrijf een ontwikkelingswedstrijd in samenwerking met Microsoft gestart.

In totaal zijn 100.000 dollar aan prijzen te winnen. De winnaar voor een Windows Phone 8 of een Windows 8-game ontvangt 30.000 dollar. De deelnemer die tweede wordt 10.000 dollar en de derde 5.000 dollar.

Daarnaast zijn er enkele speciale categorieën waarin games kunnen uitblinken, zoals beste nieuwe gamecontent, beste port van een bestaande game, beste gameplay, beste gebruik van native functies en beste gebruik van livetegels.

Een ontwikkelaar die in een van die categorieën wint, ontvangt een gratis Unity Pro-licentie met een Windows Store Pro-add-on om games te publiceren.

Ontwikkelaars die al een Unity-game hebben gebouwd voor een ander platform kunnen hun game porten naar het nieuwe Windows-platform en meedoen met de wedstrijd. Er mogen per persoon maximaal 10 games ingediend worden.

De deadline om met de wedstrijd mee te doen is 30 september. Meer informatie is op de wedstrijdpagina te vinden.