Youtube voegt afspeelicoon toe aan tabblad titel

Abonneer je gratis op Techzine!

Speciaal voor mensen die altijd enorm veel tabbladen open hebben staan in hun browser voegt YouTube een nieuwe functie toe. YouTube voegt een afspeelicoon toe aan de paginatitel als de video wordt afgespeeld, waardoor ook in de tabblad titel het icoontje verschijnt. Dat is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar het betreffende tabblad dat geluid afspeelt.

YouTube volgt daarmee verschillende andere websites, zoals Spotify en SoundCloud, die al langer hetzelfde icoon toevoegen bij het afspelen van muziek. De functie werkt vooralsnog alleen op de website van YouTube, of YouTube ook plannen heeft om de embedcode aan te gaan passen zodat video’s op externe websites het icoon ook gaan weergeven is onduidelijk. Uit testen van Techzine is gebleken dat het icoon op dit moment in elk geval nog niet wordt toegevoegd bij externe websites.

Op YouTube voegt het in elk geval weer wat gebruiksvriendelijkheid toe aan de website. Gebruikers met veel tabbladen kunnen nu makkelijker het tabblad vinden dat verantwoordelijk is voor het afspelen van audio op hun computer.