Windows 8.1 RTM gelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Slechts enkele uren na de aankondiging van Microsoft dat de uiteindelijke versie van Windows 8.1 is overgedragen aan systeemfabrikanten, is bekend geworden dat deze versie al online staat. Wel gaat het hierbij om een Chinese Enterprise-editie.

De gelekte build heeft versienummer 6.3.9600.16384 en is beschikbaar op verschillende file-sharing sites. Op dit moment is het de community nog niet gelukt om de activatie van Windows 8.1 te kraken, gezien deze nieuwe Windows-versie geactiveerd moet worden met KMS v6 en op dit moment nog alleen tools beschikbaar zijn om producten via KMS v5 illegaal te activeren. Overigens is Windows 8.1 een gratis upgrade voor alle Windows 8-gebruikers.

Deze versie is echter ook niet te activeren met ‘normale’ Windows 8 of Windows 8 Pro-keys, omdat het hier om een Enterprise-versie gaat. Of de image omgezet kan worden in een van die productedities, gezien elke Windows-ISO sinds Windows Vista alle productedities bevat , is nog niet bevestigd, maar mogelijk dat dit kan via een eerder gelekt bestand, install.wim, waarin de producteditie kan worden aangepast. Echter, dan is het nog altijd niet mogelijk een upgrade uit te voeren: om van Windows 8 naar versie 8.1 te gaan moeten de talen overeenkomen.

Overigens zal het naar verwachting niet lang duren voordat een Engelse versie van Windows 8.1 op het internet verschijnt.

Microsoft kondigde gisteren aan dat Windows 8.1 af is. Het liet toen ook weten dat TechNet- en MSDN-abonnees geen eerdere toegang zullen krijgen tot de nieuwste Windows-versie, maar net als iedereen moeten wachten tot 17 oktober voordat de nieuwe versie uitgebracht wordt.